• Onbezorgd boodschappen doen dat wil iedereen toch?

  Onbezorgd boodschappen doen dat wil iedereen toch?

 • Samen sterker

  Samen sterker

 • Financieel gezond!

  Financieel gezond!

 • Beter, daar gaan we samen voor.

  Beter, daar gaan we samen voor.

Financieel beheer

Financieel beheer ook wel budgetbeheer genoemd is een voorziening voor mensen die in principe in staat zijn om zelf hun financiën te beheren, maar hierbij ondersteuning nodig hebben. 
Iemand die in financieel beheer zit, draagt altijd zelf de zorg en verantwoordelijkheid voor de eigen financiën. Door het ondertekenen van een zogenaamde inkomensbeheerovereenkomst en het afgeven van volmachten stelt u ons in staat uw financiën te beheren.
Wij maken voor u een budgetplan. In dit plan wordt vastgelegd waaraan uw inkomen besteed gaat worden. Er worden 2 bankrekeningen geopend op uw naam. Op de beheerbankrekening zal voortaan al uw inkomen gestort worden. Wij hebben de beschikking over deze rekening. Iedere week of desgewenst maandelijks krijgt u een afgesproken bedrag aan leefgeld. Dit bedrag storten wij op een zogenaamde leefgeldrekening. Dit is een rekening waarover uzelf kunt beschikken.
Wat de werkzaamheden zijn van een inkomensbeheerder is afhankelijk van wat is afgesproken tussen cliënt en inkomensbeheerder.
 
Wat zijn de kosten van inkomensbeheer?
De kosten van inkomensbeheer variëren afhankelijk van de afgesproken werkzaamheden die door ons verricht moeten worden.
 
Inkomensbeheer is vrijwillig. In principe zullen de kosten door de cliënt zelf gedragen moeten worden. Als er schulden zijn is cliënt hier vaak niet toe in staat. Het is mogelijk dat de kosten gedragen worden door een externe partij, zoals bijv. de werkgever, familie of de gemeente.